26850427 10156257896695992 2617973336382501141 o

Dominanz, Fairy, Cretura & Dreamslain


  • 03 mars
  • CC: 150,-
  • Konsertstart: 20:00
  • Dør: 19:30
Kjøp billetter

Det er klart for en metallkveld for historiebøkene på Hulen. 4 band står på scenen.DREAMSLAIN


Kveldens åpnings band er Tromsøværingene Dreamslain. Og når de sier de spiller prog metal så er dette 110 %! Med seg i backlinen har de hammondorgel og casio synth, da i tillegg til standard oppsettet man forventer av et metal band med fokus på melodi og atmosfære. Bandet er klart det ferskeste av de på listen for kvelden. Men med låt på Norsk Urskog sin sample cd, en rå EP og innspilling av debut album er Dreamslain klar for de store scenene!FAIRY
I en ellers så ofte mannsdominert sjanger viser Fairy at kjønn er totalt trivielt når det kommer til å bringe frem et budskap innenfor Metal sjangeren!
Therese Tofting som er front vokalist viser dette med å mestre både demonisk growling og sirene forførende clean vokal. Med deres siste album Vinterverv spilt inn i Conclave & Earshot Studio med Herbrand Larsen (Enslaved) som produsent, tok det ikke lang tid før de la ut på utenlands turne i Tsjekkia, Tyskland, Ungaren, og fler steder. Med metal i blodet inntok de ikke scenen på Wacken Metal Battle bare 1 gang, men 2 ganger hvor de begge gangene kjempet seg til bydels finalen i Bergen. Og før de står på Hulen så drar de en kort tur til Tyskland igjen nå i November!CRETURA
Såvidt vi vet per dags dato er Cretura det eneste norske ekstrem metal bandet med en kvinnelig samisk front vokalist.
Og med tekster på både samisk, norsk og engelsk tar bandet dette i bruk for det det er verdt
Bandet har delt scene med Behemoth, Cradle Of Filth, Six Feet Under og Sepultura, vært på 2 europa turnèer i 12 land, fremført på NRK Sápmi TV, havnet på 32 plass på topp 120 "Female Fronted Metal Bands i Sør Amerika forbi blant annet Tarja Turunen, og dette på bakgrunn av deres debut album "Fall Of the Seventh Golden Star". Platen ble gitt ut på WormHole Death Records med distribusjon i Europa, USA og Japan. Før de setter sine ben på Hulen for første gang på alvor skal de debutere i Tromsø som support for Oslo bandet Circus Maximus!


DOMINANZ

Med albumet deres Noxious har de bikket 100 000 streams på spotify, Co-headlinet med Vinterbris på turnè i Ungaren, Serbia og Romania og kom nylig hjem fra egen utenlands turne hvor de besøkte både Italia og Tsjekkia. Ekstrem metal bandet Dominanz med medlemmer fra band som Hades Almighty, ex Immortal og Taake spiller med de store folka. Abbath gjorde gjeste vokal på albumtittel låten deres, og det er et av de bandene som har våget å inkorporere nye elementer til black metal sjangeren. Som headlinere på Hulen vil de ta med seg et show verdt å få med seg, med låter som tar i bruk gotiske, industrielle og atmosfæriske virkemidler!