MELKEVEIEN-2017

Melkeveien + Sprutbass + DJ Strangefruit


  • 27 apr.
  • CC: 200,- studentpris: 160,-
  • Konsertstart: 21:00
  • Dør: 21:00
Kjøp billetter

MELKEVEIEN:
Melkeveien er alter egoet til Hamar-baserte Kristian Møller Johansen. Ut over det å ha en solid merittliste som soloartist i både inn og utland, blir også tidvis Melkeveien et trehodet troll med slagverk, perkusjon og enda flere synthesizere. En besetning som tydeligvis fungerer godt da blant andre P3 var over seg av begeistring etter klubbdagen under Øyafestivalen i 2016, hvor de mente Melkeveien var et av veldig få band som stakk seg frem. Melkeveiens singel "Peter Pan Death Wish" ble i 2014 nevnt som "one of the best tracks around" av The Times, og var senest nå i vinter soundtracket i traileren til «You Were Never Really Here» med Joaquin Phoenix i hovedrollen. Melkeveiens bandbesetning har etter slippet av «Homecoming" (13. April 2018) jobbet iherdig med ferdigstillingen av EPen «Hockey Pizza» - som slippes Mars 2019. I tillegg slippes låta «Thirst Issues» som del av en 12" på Prins Thomas' kredible label Full Pupp i løpet av 2018.

Synthesizer / Kristian Møller Johansen
Synthesizer, Perkusjon / Embret Johnsen
Trommer / John Birkeland Hansen
www.melkeveienmusic.comSPRUTBASS:
Eivind Henjum har i løpet av de siste fem årene oppnådd internasjonal anerkjennelse med sin analoge synthfunk. Med nikk til europeisk synth- og dansemusikk, fra gammel Klaus Schulze til Kraftwerk, har hamarsingen skapt et helt unikt lydbilde i en sjanger han selv omtaler som «Schengen-funk». Sprutbass debuterte med 7-tommeren Ulykke på Dødpop i 2008, og har siden sluppet en rekke utgivelser, blant annet på finske Harmönia og London-baserte Ninja Tune. Musikken kan beskrives som en blanding av europeisk elektronika og funk mikset sammen med analoge synther. Det hele er selvfølgelig ekstremt dansbart. Med sine synthesizere og tunge beats har Sprutbass satt dansegulv i kok verden over med konserter og klubbgiger i byer som New York, Brighton, Paris, Wien, og Barcelona. I Norge har han spilt eksempelvis på Øya og Slottsfjell, men hans største festivalopptreden hittil er utvilsomt konserten på Roskilde festival, hvor han satte publikumsrekord på festivalens elektronikascene. Her fikk han et dansk folkehav til å gå av hengslene til GAMLE synther og samples – klokka fire på ettermiddagen!DJ STRANGEFRUIT:
Pål "Strangefruit" Nyhus er en bauta og levende legende innenfor norsk klubbkultur. Som DJ har han gjennom tre tiår geleidet generasjoner av danseglade med konstant supply av kvalitetsrik musikk i de fleste sjangere, samt gjort seg bemerket som plateprater i NRK Radio, DJ-musikant i Nils Petter Molværs Khmer ensemble, produsent og co-pilot med Mungolian Jetset.
Pål er evigaktuell, med et enormt register å spille på, og vever settene sine gjennom klubbhistorien på kontemporært vis.