trojka

Trojka

+Knekklectric


  • 29 mars
  • CC: 150,- // Student: 120,-
  • Konsertstart: 21:00
  • Dør: 21:00
Kjøp billetter

Bergenstrioen Trojka har servert sin helt særegne prog-pop til publikum i over et tiår nå: musikk som på én og samme tid er eksperimentell, grensesprengende og kompleks, men også fengende, melodiøs og vakker. Til tider er den også riktig dansbar, selv om man kanskje ikke skjønner hvorfor eller hvordan! Med besetningen bass, trommer og keys/synth har de et åpent, luftig lydbilde som ofte kan sammenlignes med en jazztrio, men som like ofte sparker fra seg i retning av eksplosiv 70-talls progrock à la Emerson, Lake & Palmer eller Rush. De norske tekstene spenner fra det underfundige og sarkastiske til det dystre og dystopiske, og fremføres oftest med lekre vokalharmonier.

Bandets forrige plate "I speilvendthet" høstet lovord både i Norge og i utlandet, med bl.a. 4/5 hos Deichman Musikk, 4,6/5 hos Prognytt og 4/5 hos All About Jazz. Nå er neste album "Tre ut" rett rundt hjørnet, også dette produsert av Njål Paulsberg, kjent fra bl.a. Young Dreams og Evigheten.

På slippkonserten på Hulen 29. mars tar trioen med seg en gammel venn og en fremragende gitarist på scenen: Fredrik Mekki Widerøe, kjent fra prosjekter som Seven Impale, Slow Stepper og Baia Wolf. Han var også med på notene under bandets forrige release på et tettpakket Landmark i 2017. Et Trojka som i utgangspunktet er i knallform blir løftet til nye kosmiske høyder med seks ekstra strenger å spille på -- det er bare å glede seg!

Knekklectric:

Godordene haglet over Knekklectric fra nært og fjernt etter at bandet slapp sin andre fullengder i 2017. “For mange melodia” er stappet med nettopp det tittelen avslører; komplekse instrumentalpartier, originale låtstrukturer og vokalmelodier som setter seg raskt på minnet til lytteren. “Det låter jævlig fett”, slo bergensmagasinet Stoff fast da platen ble sluppet av Tik Records.

Knekklectric holder til i Bergen og spiller finurlig progressiv rock med underfundige tekster på ålesundsdialekt. For tiden jobber Knekk-gutta med sitt tredje album og kommer garantert til å by på ferske progsvisker på Hulen 29. mars!